Viscurry met noedels

20 MIN
2 personen
Viscurry met noedels

Pittige groene curry en kokosmelk vormen de basis in dit heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht met visblokjes, die je gaart in het kokossoepje, lekker makkelijk!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 kl groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 150 g eiernoedels
  • 300 g vismengeling
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • 1 kl suiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de lente-ui in ringetjes en hou het witte deel gescheiden van het groene deel. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nogmaals in 2. Breng per persoon 300 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op.
  2. Verwarm de arachideolie in een grote pan of wok. Stoof het wit van de lente-uitjes aan, samen met de gember en knoflook. Voeg na 1 minuut de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe en meng goed.
  3. Voeg na nog 1 minuut de kokosmelk toe, meng goed. Voeg ook de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Voeg de suiker toe. Pers de limoen uit en voeg de helft van het sap toe.
  4. Voeg na 5 minuten de noedels, vismengeling en sperzieboontjes toe, schep voorzichtig om en laat nog 4 minuten verdergaren. Proef of de smaken in balans zijn, voeg eventueel nog wat limoensap of suiker toe.
  5. Schep de curry in kommetjes en overstrooi met blaadjes koriander en het groene deel van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 731.29 kcal
Koolhydraten 70.96 g
waarvan suikers 7.02 g
Vet 31.74 g
waarvan verzadigd 19.88 g
Proteïnen 40.23 g
Vezels 4.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin