Chicken tikka masala met volkoren rijst

35 MIN
2 personen
Chicken tikka masala met volkoren rijst

Kip tikka masala is een wereldberoemd Indiaas gerecht, uitgevonden in Groot-Britannië! Zachte malse kip in een heerlijke curry-kokossaus, zalig! En uiteraard zorgen we ook voor extra groentjes met wortelen en paprika. Werk af met een takje koriander.

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 2 kipfilets
  • 20 gr verse gember
  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el currypasta tikka masala
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 gr koriander
  • olijfolie
  • 1 kl currypoeder
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 25 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
  2. Kip: snijd de kipfilet in hapklare blokjes en kruid met zout en zwarte peper. Rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Meng de gember onder de yoghurt en schep bij de kippenblokjes. Zet opzij, zodat de kip kan marineren (zie tip).
  3. Tikka masala: snipper de sjalot en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan, of een diepe pot, en fruit de sjalot en knoflook samen met de currypasta zo’n 3 min. op zacht vuur. Schep de kip mee in de pan en bak zo’n 5 min. op een middelhoog vuur zonder deksel.
  4. Snijd ondertussen de wortel in dunne plakjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Snijd de paprika in stukjes van 2 cm en schep samen met de wortelplakjes in de pan bij de kip.
  5. Voeg de kokosmelk toe en kruid met het currypoeder. Meng goed en laat 15 min. pruttelen op middelhoog vuur.
  6. Snipper ondertussen de koriander fijn. Serveer de kip tikka masala met de rijst en werk af met de koriander. Smakelijk!
  7. TIP: Hoe langer je de kip kan laten marineren, hoe malser die wordt! Als je de kip dus een aantal uren vooraf kan voorbereiden, komt dat de smaak alleen maar ten goede.