Het geheim zit 'm erin om de 'kolige' smaak te compenseren met zoete of frisse smaken. Denk aan bijvoorbeeld honing en citroenzeste. Ook door spruiten te roosteren, verliezen ze hun uitgesproken bittere smaak. Textuur kan ook een doorslaggevende factor zijn. Snij de kooltjes bijvoorbeeld eens in fijne reepjes. Of maak de blaadjes los en blancheer ze. Het kan verrassende nieuwe smaakbelevingen te ontdekken. Een feestelijk gerecht afwerken met enkele geblancheerde blaadjes van een spruitje (tip: schep er een heel klein beetje saus in) staat overigens lekker sjiek!
Klaar om de spruitjeshaters te bekeren? Trek ze over de streep met 1 van deze 7 heerlijke en originele gerechten!
Nog meer weten over spruitjes? Dit wist je vast nog niet!
Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus
Hoe leer je iedereen spruiten eten, inclusief de allerkleinsten? Schotel hen deze heerlijke aardappelstoemp met spruitjes onder gemengd voor! Bekijk recept
Salade met gekarameliseerde spruitjes
Deze elegante salade met gekaramelliseerde spruitjes en geitenkaas maak je makkelijk klaar. De lekker frisse dressing geeft een zoete toets aan dit gerechtje. Bekijk recept
Roergebakken spruitjes met chorizo
Maak ze eens op een andere manier klaar, zoals deze originele tapa van roergebakken spruitjes met pittige chorizo worst. Dit moet je proeven! Bekijk recept
Hutsepot met spruitjes en rookworst
Hutsepot is een typisch gerecht uit de Vlaamse keuken! Een stevige lekkere stoofpot waarbij wintergroenten, vlees en aardappelen samen in één kookpot gaan. Bekijk recept
Lauwe salade van spruitjes met spekjes
Geef spruiten nog een kans met deze originele en verrassende bereiding. Het is echt helemaal anders dan je gewend bent van spruitjes, beloofd! Bekijk recept
Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek
Wil je eens spruiten op een andere manier eten? In plaats van te koken, bak je ze in de pan! Het resultaat is een minder straffe 'koolsmaak' en een lekker krokante buitenkant. Dit moet je proberen! Heerlijk trouwens in combinatie met krokant gebakken spekjes in een romig sausje bij orecchiette. Bekijk recept
Hertenfilet met jagersaus
Hertenfilet met jagersaus, een heerlijke winterklassieker met een edel stuk wild. De spekjes, zilveruitjes en champignons geven de saus karakter. Bekijk recept