Hutsepot met spruitjes en rookworst

30 MIN
2 personen
Hutsepot met spruitjes en rookworst

Hutsepot is een typisch gerecht uit de Vlaamse keuken! Een stevige lekkere stoofpot waarbij wintergroenten, vlees en aardappelen samen in één kookpot gaan.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 400 g spruiten
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 takjes tijm
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 rookworst
  • 1 laurierblad
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Pel en snij de uien grof. Maak de spruitjes schoon en snij in kwartjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Snij de rookworst in plakjes.
  2. Smelt de boter in een grote stoofpot. Voeg de ui toe en stoof 2 minuten. Voeg dan de spruitjes toe en laat opnieuw 3 minuten stoven. Roer regelmatig om. Voeg nu de aardappelen toe, kruid met peper en zout en voeg de bouillon, de plakjes rookworst, de tijm en de laurier toe. Roer goed om, zet een deksel op de stoofpot en laat 15 minuten garen op een matig vuur.
  3. Roer regelmatig om. Proef of de aardappelen gaar zijn en schud de stoofpot op. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 778.73 kcal
Koolhydraten 64.57 g
waarvan suikers 18.4 g
Vet 42.58 g
waarvan verzadigd 16.72 g
Proteïnen 30 g
Vezels 17.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin