Hertenfilet met jagersaus

30 MIN
4 personen
Hertenfilet met jagersaus

Hertenfilet met jagersaus, een heerlijke winterklassieker met een edel stuk wild. De spekjes, zilveruitjes en champignons geven de saus karakter.

Ingrediënten

  • 800 g hertenfilets
  • peper en zout
  • 80 g boter
  • 250 g zilveruitjes, gepeld
  • 1 kl suiker
  • 200 g spekblokjes
  • 250 g champignons, in kwartjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 dl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 300 ml kalfsbouillon
  • 1 el tomatenpuree

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Kruid de hertenfilets met peper en zout. Verhit 40 gram boter in een pan en bak de hertenfilets rondom goudbruin. Laat het vlees 5 minuten verder garen in de oven. Houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Stoof de zilveruitjes aan in 20 gram boter. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karameliseren.
  4. Bak de spekblokjes krokant zonder vetstof. Voeg na enkele minuten de champignons toe.
  5. Stoof de sjalot in de resterende boter in een andere pan. Blus met de wijn en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Laat inkoken tot de vloeistof bijna verdampt is. Schenk er de kalfsbouillon bij samen met de tomatenpuree. Roer glad en laat de saus 10 minuten sudderen.
  6. Zeef de saus en breng opnieuw aan de kook. Voeg de spekblokjes, de zilveruitjes en de champignons toe en kruid bij met peper en zout. Roer goed om.
  7. Snij de hertenfilet in dikke plakken en verdeel over de borden. Lepel er de hete jagersaus bij.
  8. Lekker met kort geblancheerde blaadjes van spruitjes en gratin dauphinois of kroketten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 885.06 kcal
Koolhydraten 8.48 g
waarvan suikers 6.16 g
Vet 73.84 g
waarvan verzadigd 32.78 g
Proteïnen 43.51 g
Vezels 2.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin