Roergebakken spruitjes met chorizo

30 MIN
4 personen
Roergebakken spruitjes met chorizo

Maak spruitjes eens op een andere manier klaar, zoals deze originele tapa van roergebakken spruitjes met pittige chorizo worst. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 500 g spruiten
  • 800 g aardappelen, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g chorizo
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Spoel de spruitjes. Haal indien nodig de verwelkte blaadjes eraf. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat goed uitlekken.
  3. Snij de chorizo in plakjes. Bak ze 2 minuten aan elke kant in 1 eetlepel olijfolie in een wok.
  4. Doe er de spruitjes en de knoflook bij. Roerbak 3 minuten. Kruid met peper en zout. Serveer samen met de geroosterde aardappelblokjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 432.14 kcal
Koolhydraten 35.12 g
waarvan suikers 4.58 g
Vet 23.19 g
waarvan verzadigd 8.34 g
Proteïnen 19.03 g
Vezels 8.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin