Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

35 MIN
2 personen
Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

Hoe leer je iedereen spruitjes eten, inclusief de allerkleinsten? Schotel hen deze heerlijke aardappelstoemp met spruitjes onder gemengd voor!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 400 g spruiten
  • 2 uien
  • 2 chipolataworsten
  • ½ runderbouillonblokje
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Kook de aardappelen samen met de spruiten gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de uien in plakjes. Verhit de helft van de boter in een pan en stoof de uien op een laag vuur. Wanneer de uien beginnen te kleuren, schep je ze naar de zijkant van de pan en bak je de chipolataworsten op een hoger vuur.
  3. Giet de aardappelen en spruitjes af en stamp ze tot een stoemp. Roer de melk en de rest van de boter door de stoemp. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Schep de chipolataworsten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Bestuif de uien met de bloem. Laat kort bakken en blus dan met per persoon 50 milliliter water en verkruimel er de bouillon bij. Meng alles goed door elkaar en laat kort inkoken. Serveer de spruitjesstoemp met de chipolataworsten en de uiensaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 766.94 kcal
Koolhydraten 71.72 g
waarvan suikers 18.66 g
Vet 33.68 g
waarvan verzadigd 16.76 g
Proteïnen 33.83 g
Vezels 17.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin