Cheesy pasta met kippenballetjes en spruitjes

35 MIN
2 personen
Cheesy pasta met kippenballetjes en spruitjes

Bij 15gram werken we met seizoensgebonden producten. Daarom kiezen we bij deze winterse pasta voor spruitjes en prei als smaakmakers. Samen met de kippenballetjes en kruidenkaas vormen ze een heerlijk bordje comfordfood van eigen bodem.

Ingrediënten

  • 300 gr spruitjes
  • 1 el honing
  • 10 gr salie
  • enkele takjes verse tijm
  • 300 gr kippengehakt
  • 1 stengel prei
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 200 gr tortiglioni
  • ¼ citroen
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Verwarm de oven op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de spruitjes schoon, halveer en hussel op de bakplaat door elkaar met olijfolie, de honing, zout en zwarte peper (zie tip). Rooster alvast 10 min. in de oven.
  3. Snipper de salieblaadjes fijn en meng onder het gehakt, samen met zout en zwarte peper. Rol balletjes van 2 cm. Haal de spruitjes even uit de oven en schik de balletjes ertussen. Rooster samen nog eens 15 min., tot de spruitjes en balletjes gaar zijn.
  4. Snijd de prei in fijne ringen. Smelt een klontje boter in een pan en bak de prei 4-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de takjes tijm toe, verkruimel de bouillon eroverheen en kruid met zwarte peper. Voeg nadien de kruidenkaas toe, zet het vuur lager en laat nog 2 min. pruttelen.
  5. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Schep 3 el kookvocht per persoon bij de prei.
  6. Giet de pasta af, meng met de prei met kruidenkaas en voeg de geroosterde balletjes en spruitjes toe. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen bij de pasta. Schep het geheel goed onder elkaar. Proef en breng op smaak met extra zout, zwarte peper of een kneep citroensap.
  7. Schep de pasta in een diep bord. Smakelijk!
  8. TIP: In dit receptje houden we de kruiden vrij klassiek. Wil je het graag wat wereldser aanpakken? Voeg gerust wat zoete ras-el- hanout of gerookt paprikapoeder toe.