Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

20 MIN
2 personen
Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

Wil je eens spruitjes op een andere manier eten? In plaats van te koken, bak je ze in de pan! Het resultaat is een minder straffe 'koolsmaak' en een lekker krokante buitenkant. Dit moet je proberen! Heerlijk trouwens in combinatie met krokant gebakken spekjes in een romig sausje bij orecchiette.

Ingrediënten

  • 200 g orecchiette
  • 300 g spruiten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij ze in vier.
  3. Verhit een grote antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes mooi krokant en schep uit de pan. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes oregano. Smelt de boter in de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de knoflook en oregano toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de spruitjes toe. Roerbak ze 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Voeg de room en de orecchiette toe aan de pan en schep goed om. Strooi er de spekblokjes bij en kruid met peper en zout. Werk af met de geraspte kaas en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 916.16 kcal
Koolhydraten 77.3 g
waarvan suikers 12.2 g
Vet 45.79 g
waarvan verzadigd 33.97 g
Proteïnen 33.99 g
Vezels 9.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin