Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

20 MIN
2 personen
Orecchiette met gebakken spruitjes en krokant spek

Wil je eens spruitjes op een andere manier eten? In plaats van te koken, bak je ze in de pan! Het resultaat is een minder straffe 'koolsmaak' en een lekker krokante buitenkant. Dit moet je proberen! Heerlijk trouwens in combinatie met krokant gebakken spekjes in een romig sausje bij orecchiette.

Ingrediënten

  • 200 g orecchiette
  • 300 g spruiten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • 100 ml lichte room
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij ze in vieren.
  3. Verhit een antikleefpan en bak de spekblokjes mooi krokant en schep uit de pan. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes oregano. Smelt de boter in de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de knoflook en oregano toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de spruitjes toe. Roerbak ze 4-5 minuten.
  4. Voeg de room en de orecchiette toe aan de pan en schep goed om, kruid met peper en zout. Strooi er de spekblokjes bij en serveer. Werk af met de geraspte kaas.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 890.36 kcal
Koolhydraten 76.76 g
waarvan suikers 11.67 g
Vet 43.28 g
waarvan verzadigd 32.41 g
Proteïnen 33.63 g
Vezels 9.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin