Fishstick met groentepuree en truffelmayonaise

35 MIN
2 personen
Fishstick met groentepuree en truffelmayonaise

Vandaag op het menu: zelfgemaakte fishsticks! En voor een keer niet met tartaarsaus, maar met een luxueuze truffelmayonaise. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 500 gr spruitjes
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 300 gr witte visfilet
  • 100 gr paneermeel
  • ½ limoen
  • 50 gr truffelmayonaise
  • (olijf)olie
  • scheutje halfvolle melk
  • snuifje nootmuskaat
  • 2 el bloem
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak de spruitjes schoon. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet samen met de spruitjes net onder water met een flinke snuif zout en kook in 20-25 min. gaar. Giet af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  2. Dep de vis droog. Meng de bloem met ongeveer 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Giet het paneermeel in een ander diep bord. Haal de vis eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door het paneermeel (zie tip).
  3. Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een pan. Bak de vis 4-5 min. per kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Snijd de limoen in partjes.
  5. Serveer de vis met de spruitjespuree en een partje citroen. Werk af met een lepeltje truffelmayo. Smakelijk!