Vandaag op het menu: zelfgemaakte fishsticks! En voor een keer niet met tartaarsaus, maar met een luxueuze truffelmayonaise. Heerlijk!
Ingrediënten
500 gr spruitjes
500 gr bloemige aardappelen
300 gr witte visfilet
100 gr paneermeel
½ limoen
50 gr truffelmayonaise
(olijf)olie
scheutje halfvolle melk
snuifje nootmuskaat
2 el bloem
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Maak de spruitjes schoon. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet samen met de spruitjes net onder water met een flinke snuif zout en kook in 20-25 min. gaar. Giet af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Dep de vis droog. Meng de bloem met ongeveer 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Giet het paneermeel in een ander diep bord. Haal de vis eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door het paneermeel (zie tip).
Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een pan. Bak de vis 4-5 min. per kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de limoen in partjes.
Serveer de vis met de spruitjespuree en een partje citroen. Werk af met een lepeltje truffelmayo. Smakelijk!