Kikkererwten zijn gelige ronde peulvruchten die makkelijk als vleesvervanger kunnen gebruikt worden. Ze zitten vol vezels en eiwitten en zijn enorm voedzaam, ideaal dus voor de Dagen Zonder Vlees! Benieuwd wat je er allemaal mee kan maken? Deze peulvruchten lenen zich goed tot de Noord-Afrikaanse en Indiase keuken, waar veel kruiden en heerlijke combinaties aan te pas komen. 7 keer inspiratie om vegetarisch te koken!

1. Hummus met rode biet


 Hummus is een puree op basis van kikkererwten, heerlijk als dip met wat brood of rauwe groenten. Geef de klassieke hummus een twist met rode biet, afgewerkt met feta.

Hummus met rode biet en feta

2. Gebakken kikkererwten


Deze gebakken peulvruchten zijn het ideale alternatief voor chips. Je maakt ze snel en makkelijk klaar, en ze zijn heel gezond en lekker.

Gebakken kikkererwten voor de aperitief

3. Pittige groentewrap


Deze pittige groentewrap is gevuld met kikkererwten, zoete aardappel, spinazie en een pittige tomatensaus. Lekker gezond met Griekse yoghurt om het pikante wat te temperen.

Pittige groentewrap

4. Kikkererwten salade


Deze salade is lekker fris, voedzaam en gezond. Heerlijk en makkelijk met komkommer, kerstomaatjes, olijfjes en fris citroensap.

Kikkererwten salade

5. Groentetajine met pompoen


Hartverwarmend is deze groentetajine met pompoen, kikkererwten, worteltjes en pittige kruiden. Lekker voor wanneer het buiten koud is!

Groentetajine met pompoen

6. Groentencurry met kokos en kikkererwten


Deze Aziatisch getinte groentecurry met kokos is heerlijk gezond en voedzaam. Een overvloed aan groenten, genieten!

Een lekkere groentencurry met kokos en kikkererwten

7. Falafel


Met dit receptje mislukt je falafel nooit! Deze heerlijke veggie balletjes van kikkererwten zijn lekker met een slaatje van kool en een fris yoghurt dipsausje.