Kikkererwten zijn gelige ronde peulvruchten die makkelijk als vleesvervanger kunnen gebruikt worden. Ze zitten vol vezels en eiwitten en zijn enorm voedzaam, ideaal dus voor de Dagen Zonder Vlees! Benieuwd wat je er allemaal mee kan maken? Deze peulvruchten lenen zich goed tot de Noord-Afrikaanse en Indiase keuken, waar veel kruiden en heerlijke combinaties aan te pas komen. 7 keer inspiratie om vegetarisch te koken!
1. Hummus met rode biet
Hummus is een puree op basis van kikkererwten, heerlijk als dip met wat brood of rauwe groenten. Geef de klassieke hummus een twist met rode biet, afgewerkt met feta.
2. Gebakken kikkererwten
Deze gebakken peulvruchten zijn het ideale alternatief voor chips. Je maakt ze snel en makkelijk klaar, en ze zijn heel gezond en lekker.
3. Pittige groentewrap
Deze pittige groentewrap is gevuld met kikkererwten, zoete aardappel, spinazie en een pittige tomatensaus. Lekker gezond met Griekse yoghurt om het pikante wat te temperen.
4. Kikkererwten salade
Deze salade is lekker fris, voedzaam en gezond. Heerlijk en makkelijk met komkommer, kerstomaatjes, olijfjes en fris citroensap.
5. Groentetajine met pompoen
Hartverwarmend is deze groentetajine met pompoen, kikkererwten, worteltjes en pittige kruiden. Lekker voor wanneer het buiten koud is!
6. Groentencurry met kokos en kikkererwten
Deze Aziatisch getinte groentecurry met kokos is heerlijk gezond en voedzaam. Een overvloed aan groenten, genieten!
7. Falafel
Met dit receptje mislukt je falafel nooit! Deze heerlijke veggie balletjes van kikkererwten zijn lekker met een slaatje van kool en een fris yoghurt dipsausje.