Hummus met rode biet

10 MIN
4 personen
Hummus met rode biet

Hummus is een puree op basis van kikkererwten, heerlijk als dip met brood of rauwe groenten. Geef deze klassieker een twist met rode biet, afgewerkt met feta.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 2 rode bieten, gekookt en in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g feta
  • 2 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl komijn

BEREIDING

  1. Maal de kikkererwten fijn in een keukenrobot met de knoflook.
  2. Voeg de stukjes rode biet, de tahin, de olijfolie en de komijn toe. Mix nog eens goed door.
  3. Serveer de hummus met wat verkruimelde feta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 287.46 kcal
Koolhydraten 19.18 g
waarvan suikers 4.53 g
Vet 16.73 g
waarvan verzadigd 3.55 g
Proteïnen 12.14 g
Vezels 8.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin