Bloemkoolsteaks met kikkererwtenomelet

40 MIN
2 personen
Bloemkoolsteaks met kikkererwtenomelet

De tijd dat vegetariërs enkel groenten en tofu aten is voorbij! Wat dacht je van originele bloemkoolsteaks?

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 2 kl harissa
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 2 eieren
  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 kl komijn
  • ½ citroen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de bloemkool en snij in plakken van 1 cm dik. Meng de harissa met de helft van de olijfolie, een snuif zout en peper. Bestrijk de bloemkoolsteaks rondom met deze mengeling. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de bloemkoolsteaks hierop. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de courgette overlangs in 4 en snij in plakjes. Breek de eieren in een kom en roer los met een vork. Giet de kikkererwten in een zeef en laat uitlekken. Hak de peterselie fijn.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de ui, courgetteplakjes en het teentje knoflook. Voeg de komijn toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kikkererwten toe en laat 2 minuten verder bakken. Giet er de geklutste eieren bij en bak tot de eieren gestold zijn. Pers er het sap van de citroen bij en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de bloemkoolsteaks met de kikkererwtenomelet. Bedruip de bloemkool met de yoghurt en werk het gerecht af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 616.21 kcal
Koolhydraten 50.68 g
waarvan suikers 20.92 g
Vet 27.83 g
waarvan verzadigd 4.44 g
Proteïnen 33.48 g
Vezels 21.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin