Falafel met een yoghurt dipsausje

45 MIN
4 personen
Falafel met een yoghurt dipsausje

Met dit receptje mislukt je falafel nooit! Deze heerlijke veggie balletjes van kikkererwten zijn lekker met een slaatje van kool en een fris yoghurt dipsausje.

Ingrediënten

    Voor de falafel

  • 4 pitabroodjes
  • 500 g kikkererwten, gedroogd
  • 1 rode ui, in stukken
  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 rode chilipepers
  • ½ limoen, geperst
  • 1 el arachideolie
  • 2 el koriander, gemalen
  • 2 el komijnzaad, gemalen
  • 3 el ras el hanout
  • peper
  • Voor de side-salad

  • zout
  • 10 kerstomaten, in kwartjes
  • 200 g feta, in blokjes
  • 1 bosje munt
  • 1 el olijfolie
  • Voor de topping

  • 3 wortelen, in julienne
  • ½ wittekool, in julienne
  • 1 el mayonaise
  • peper
  • Voor de yoghurt dipsaus

  • zout
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 ui, in stukken
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 3 el parmezaan, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Week de kikkererwten 24 uur op voorhand in een grote kom water.
  2. Laat ze uitlekken en vermaal in een keukenmachine.
  3. Voeg dan de ui, de knoflook, het limoensap, de rode pepers, de koriander, het komijnzaad en de ras el hanout toe. Mix tot een korrelige massa waarvan je balletjes kan rollen. Voeg eventueel wat bloem toe.
  4. Rol balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal, en druk ze zachtjes plat in je palm. Laat even rusten in de koelkast.
  5. De yoghurt dipsaus

  6. Mix het bosje koriander met de ui en de knoflook. Voeg de parmezaan, het limoensap en de olijfolie toe en kruid bij met peper en zout.
  7. Meng deze korianderpesto onder de Griekse yoghurt en zet koel opzij.
  8. De topping

  9. Meng de reepjes wortel en witte kool met de mayonaise. Kruid bij met peper en zout.
  10. De side-salad

  11. Meng de feta met de kerstomaatjes en de munt. Kruid bij met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  12. De falafel

  13. Verwarm de pitabroodjes in de oven of de microwave.
  14. Verhit de arachideolie in een pot en laat goed heet worden. Je kan ook de friteuse gebruiken. Zet die op 175 °C.
  15. Bak of frituur de falafelballetjes ongeveer een minuutje goudbruin. Zorg dat ze elkaar niet raken.
  16. Verdeel de falafelballetjes over de pitabroodjes met de topping van witte kool en worteltjes. Serveer met de side-salad en de yoghurt dipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 873.77 kcal
Koolhydraten 89.7 g
waarvan suikers 27.46 g
Vet 36.76 g
waarvan verzadigd 12.79 g
Proteïnen 37.5 g
Vezels 20.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin