Groentetajine met pompoen

40 MIN
4 personen
Groentetajine met pompoen

Ingrediënten

  • 1 pompoen, ontpit en fijngesneden
  • 450 g kikkererwten, uitgelekt
  • 200 g tomatenblokjes
  • 150 g baby wortelen, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 120 ml groentebouillon
  • 1 el olie
  • ½ kl komijn
  • ¼ kl kaneel
  • ½ kl chilivlokken
  • zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui en knoflook aan in de olie. Voeg na 3 minuten de pompoen, de wortelen en de tomatenblokjes toe. Overgiet met de groentebouillon en kruid met de komijn, het kaneel en de chilivlokken. Laat afgedekt 30 minuten sudderen op een middelhoog vuur tot alle groenten beetgaar zijn.
  2. Voeg de kikkererwten toe en kruid met zout. Laat 5 minuten doorwarmen.
  3. Verdeel de groentetajine over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 354.06 kcal
Koolhydraten 49.1 g
waarvan suikers 14.06 g
Vet 8.53 g
waarvan verzadigd 1.14 g
Proteïnen 14.56 g
Vezels 12.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin