Midden-Oosters groentestoofpotje

30 MIN
2 personen
Midden-Oosters groentestoofpotje

Zin in een smakelijke vitamineboost? Probeer dit heerlijke Midden-Oosterse stoofpotje met venkel, ui, kikkererwten, aardappelen en olijven maar eens! Alles gaat in 1 kookpot, of tajine (als je die hebt!), lekker gemakkelijk. Het gerecht wordt geserveerd met een heerlijk fris yoghurtsausje. Dat gaat smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 2 kl komijn
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 kl harissa
  • 10 g koriander
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • ½ blik kikkererwten
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de venkel in fijne blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot of tajine (als je er een hebt) en voeg de ui, venkel en de helft van de komijn toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de tomatenpassata, de aardappelblokjes en de harissa toe. Roer goed om, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen onder deksel.
  3. Pluk de blaadjes koriander. Snij de helft daarvan fijn. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de fijngesneden koriander, de rest van de komijn, de extra vierge olijfolie en peper en zout door.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken. Roer ze door de stoofpot. Voeg ook de zwarte olijven toe. Laat kort doorwarmen en kruid met peper en zout.
  5. Serveer het stoofpotje met de yoghurt. Werk af met de rest van de korianderblaadjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 606.41 kcal
Koolhydraten 66.31 g
waarvan suikers 11.24 g
Vet 25.01 g
waarvan verzadigd 4.48 g
Proteïnen 21.32 g
Vezels 17.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin