Kipspiesjes met Indiase citroenrijst

20 MIN
2 personen
Kipspiesjes met Indiase citroenrijst

Sappige kipspiesjes met geurige citroenrijst met koriander en kikkererwten erbij. Een snel en pittige gerechtje, ideaal voor een drukke weekdag.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 20 g gember
  • 10 g koriander
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 kipfilet
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 kl garam masala
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 satéprikker
  • ½ kl kurkuma
  • 2 el plantaardige olie
  • zout

BEREIDING

  1. Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap. Schil de gember en rasp fijn. Hak de koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Doe de helft van de chilivlokken, de helft van de geraspte gember, de helft van het citroensap, de garam masala, het sesamzaad en de sojasaus in een kommetje en meng goed. Leg de kippenblokjes in deze marinade en laat kort marineren.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst en de citroenzeste toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Verhit de helft van de plantaardige olie in een pan. Haal de kippenblokjes uit de marinade en bak ze rondom goudbruin in 5-8 minuten. Rijg de kippenblokjes op stokjes en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit de rest van de plantaardige olie in de antikleefpan en voeg de rest van de gember en chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Voeg na 1 minuut de kikkererwten, de kurkuma en een snufje zout toe en laat weer 1 minuut bakken. Haal van het vuur en voeg de gekookte rijst, samen met de fijngehakte koriander en citroensap naar eigen smaak toe en meng goed. Serveer met de kippenspiesjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 898.12 kcal
Koolhydraten 94.82 g
waarvan suikers 4.44 g
Vet 28.17 g
waarvan verzadigd 4.44 g
Proteïnen 59.17 g
Vezels 14.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin