Een lekker biefstukje, dat kan toch eens smaken. Toegegeven: steak friet is één van onze favoriete gerechten. Maar af en toe mag het eens iets anders zijn, toch? In de wereldkeuken wordt biefstuk vaak in reepjes gesneden, al dan niet gemarineerd, om dan kortgebakken in gerechten te gebruiken. Ideaal om een heerlijke maaltijd met lekker mals rundvlees snel op tafel te toveren!

Belangrijk wel om je rundvlees (als je biefstuk gebruikt) niet te lang te bakken, zodat die niet taai wordt. Snij de runderreepjes ook altijd 'dwars op de draad' van het vlees. Wil je bijvoorbeeld een snelle versie van een stoofpotje maken? Bak het rundvlees dan kort aan op hoog vuur, haal het uit de pan, maak de rest van je stoofpotje klaar en voeg de runderreepjes op het allerlaatste moment terug toe. Overheerlijk en zo gemakkelijk en snel!

We inspireren je graag met enkele wereldse gerechten met runderreepjes!

Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen
Boeuf Bourgignon kent iedereen als dat heerlijke Franse stoofpotje met rode wijn. Echt lekker, maar het duurt natuurlijk wel heel lang om het klaar te maken. We bedachten een handige en lekkere 'hack', zodat je deze klassieker uit Frankrijk in 25 minuten op tafel kan zetten. Benieuwd? Proef het vooral zelf! Want deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen.

Wok met runderreepjes teriyaki en rijst

Wok met runderreepjes teriyaki en rijst
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees gebakken wordt in een marinade op basis van sojasaus. Zo krijg je een soort van stroperige saus die prima past bij gewokte runderreepjes met rijst. Geniet van dit heerlijk Aziatisch gerecht. Bekijk recept

Koreaanse barbecue bowl (bulgogi)

Koreaanse barbecue bowl (bulgogi)
Een prachtig en kleurrijk kommetje vol heerlijke smaken: gemarineerd rundsvlees met pindasaus, quinoa en lekkere knapperige groenten. De Koreaanse keuken op zijn best! Bekijk recept

Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel
Massaman curry is een Oosterse currypasta met Midden-Oosterse invloeden. Deze stevige smaakmaker past perfect bij rundsvlees en zoete aardappelen. Bekijk recept

Vietnamese noedelsalade met rundsvlees

Vietnamese noedelsalade met rundsvlees
Deze Vietnamese noedelsalade barst van smaak en is toch lekker licht en fris. Met koude noedels en heerlijk mals rundsvlees en veel groenten en kruiden. Bekijk recept

Snelle Hongaarse goulash met rijst

Snelle Hongaarse goulash met rijst
Goulash, de Hongaarse versie van stoofvlees! Een heerlijk stoofpotje met pittig paprikapoeder, paprika's en mals rundsvlees. Dit is een lekkere snelle versie! Bekijk recept