Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

Massaman curry is een Oosterse currypasta met Midden-Oosterse invloeden. Deze stevige smaakmaker past perfect bij rundsvlees en zoete aardappelen.

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 limoen
  • 10 g koriander
  • 2 rundersteaks
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ pakje massaman currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Snij de rundersteaks in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de runderblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de runderblokjes 5 minuten rondom aan en schep dan uit de pot. Bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Doe in dezelfde pot de massaman currypasta, de zoete aardappelen en de kokosmelk. Schep om en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten garen, tot de zoete aardappelen beetgaar zijn. Pers ondertussen het sap van de limoen en pluk de blaadjes koriander.
  5. Haal het deksel van de pan en voeg de helft van het limoensap, de suiker en de vissaus toe. Proef en voeg eventueel nog peper, zout en/of limoensap toe en roer er de runderblokjes door. Serveer met rijst, cashewnoten en koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1189.82 kcal
Koolhydraten 100.69 g
waarvan suikers 8.76 g
Vet 64.59 g
waarvan verzadigd 40.82 g
Proteïnen 49.6 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin