Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Massaman curry met rundsvlees en zoete aardappel

Massaman curry is een Oosterse currypasta met Midden-Oosterse invloeden. Deze stevige smaakmaker past perfect bij rundsvlees en zoete aardappelen.

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 2 rundersteak
  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ pakje massaman currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Snij de rundersteaks in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de plantaardige olie in een kookpot en voeg de runderblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak de runderblokjes 5 minuten rondom aan en schep dan uit de pot. Bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Doe in dezelfde pot de aangegeven hoeveelheid massaman currypasta, de zoete aardappelen en de kokosmelk. Schep om en zet een deksel op de pan. Laat 10-12 minuten garen, tot de zoete aardappelen beetgaar zijn. Pers ondertussen het sap van de limoen. Pluk de blaadjes koriander en hak de cashewnoten grof.
  5. Haal het deksel van de pan en voeg de helft van het limoensap, de suiker en de vissaus toe. Proef en voeg eventueel nog peper, zout en/of limoensap toe en roer er de runderblokjes door. Serveer met rijst, cashewnoten en koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1116.22 kcal
Koolhydraten 85.59 g
waarvan suikers 6.28 g
Vet 64.02 g
waarvan verzadigd 40.82 g
Proteïnen 48.59 g
Vezels 3.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin