Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

25 MIN
2 personen
Runderreepjes met Bourguignonsaus en geroosterde aardappelen

Boeuf Bourgignon kent iedereen als dat heerlijke Franse stoofpotje met rode wijn. Echt lekker, maar het duurt natuurlijk wel heel lang om het klaar te maken. We bedachten een handige en lekkere 'hack', zodat je deze klassieker uit Frankrijk in 25 minuten op tafel kan zetten. Benieuwd? Proef het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 250 g rundersteak
  • 75 g gerookte spekblokjes
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 stick honing
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 200 ml rode wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op. Snij de ui in halve ringen. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Snij de rundersteak in reepjes.
  3. Smelt de helft van de boter in een stoofpot. Kruid de runderreepjes met peper en zout en bak ze 2 minuten op hoog vuur. Schep uit de stoofpot en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verlaag het vuur en smelt de rest van de boter. Voeg de ui, wortelschijfjes en spekblokjes toe. Roerbak 3 minuten en bestrooi dan met de bloem en laat 1 minuut bakken. Voeg dan de tomatenpuree toe, roer om en voeg de rode wijn, runderbouillon, de honing, de takjes tijm en de laurier toe.
  5. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel. Roer de runderreepjes door de saus en laat kort doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Vis de takjes tijm en laurier uit de stoofpot.
  6. Serveer de runderreepjes met Bourgignonsaus met de geroosterde aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1014.57 kcal
Koolhydraten 63.79 g
waarvan suikers 18.03 g
Vet 48.72 g
waarvan verzadigd 26.4 g
Proteïnen 45.29 g
Vezels 14.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin