Vietnamese noedelsalade met rundsvlees

20 MIN
2 personen
Vietnamese noedelsalade met rundsvlees

Deze Vietnamese noedelsalade barst van smaak en is toch lekker licht en fris. Met koude noedels en heerlijk mals rundsvlees en veel groenten en kruiden.

Ingrediënten

  • 150 g rijstnoedels
  • 1 stengel citroengras
  • 250 g rundersteak
  • 1 el vissaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 1 rode chilipeper
  • ½ limoen
  • ½ el rijstazijn
  • 100 g sojascheuten
  • 1½ el plantaardige olie
  • 2 kl suiker
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  2. Verwijder de buitenste stugge bladeren van het citroengras. Snij het witte en lichtgroene gedeelte heel fijn. Snij de steak in fijne plakjes. Meng de helft van de vissaus, de helft van de suiker en de helft van het fijngesneden citroengras in een kom en voeg de steak toe. Meng goed en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  3. Giet de rijstnoedels af en spoel ze 30 seconden onder koud water. Bewaar in de koelkast.
  4. Pers de knoflook. Snij de sjalot in reepjes. Snij de komkommer overlangs in twee en snij in halve maantjes. Pluk de blaadjes munt. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepeltje. Snij heel fijn. Pers het sap van de limoen. Meng het limoensap in een kommetje samen met de rode chilipeper, de helft van de knoflook, per persoon 1 eetlepel water, de rest van de suiker en vissaus en de rijstazijn. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe. Dit is de dressing.
  5. Verhit de olie in een wok en voeg de sjalot, de rest van de knoflook en de rest van het citroengras toe. Roerbak kort. Haal de plakjes rundsvlees uit de marinade en voeg toe aan de wok. Roerbak tot het vlees dichtgeschroeid is en voeg dan de marinade toe en laat 2 minuten inkoken. Voeg de sojascheuten toe, meng ze onder het vlees en draai het vuur uit.
  6. Serveer de koude rijstnoedels met de geroerbakte steak, de plakjes komkommer en blaadjes munt. Lepel er de dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 662.67 kcal
Koolhydraten 85.85 g
waarvan suikers 17.36 g
Vet 17.51 g
waarvan verzadigd 2.75 g
Proteïnen 38.6 g
Vezels 4.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin