Koreaanse barbecue bowl (bulgogi)

75 MIN
4 personen
Koreaanse barbecue bowl (bulgogi)

Een prachtig en kleurrijk kommetje vol heerlijke smaken: gemarineerd rundsvlees met pindasaus, quinoa en lekkere knapperige groenten. De Koreaanse keuken op zijn best!

Ingrediënten

    Marinade

  • 400 g runderlenden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el gember, geraspt
  • 240 ml sojasaus
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el rode currypasta, Koreaanse gochujang
  • 1 el sesamolie
  • Pindasaus

  • 2 el pindakaas
  • 1 el chilivlokken, gochugaru
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 limoen, geperst
  • Bowls

  • 100 g quinoa
  • ¼ rode kool, in fijne reepjes gesneden
  • 150 g broccolini
  • ½ avocado, in plakjes
  • 1 mango, in plakjes gesneden
  • 10 g koriander, blaadjes geplukt
  • 4 lente-uitjes, enkel het groen, in ringetjes gesneden
  • 2 eieren, zachtgekookt
  • 1 el sesamzaad, geroosterd

BEREIDING

  1. Snij de steak in reepjes. Doe alle ingrediënten behalve de sesamolie voor de marinade in een kom en meng goed. Voeg de reepjes steak toe, roer goed om en laat minstens 1 uur marineren.
  2. Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een blender en mix tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat water toe.
  3. Breng de quinoa en 200 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  4. Kook de broccolini gaar in gezouten water.
  5. Schep de runderreepjes uit de marinade. Verhit de sesamolie in een wok en bak de reepjes aan, tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg nog enkele eetlepels van de marinade toe en laat lichtjes inkoken.
  6. Verdeel de quinoa over kommetjes en schik er het vlees en de groenten op. Halveer de eitjes en leg bij elke kom ook een zachtgekookt ei. Bestrooi met de sesamzaadjes, korianderblaadjes en de lente-ui en druppel er de pindasaus over. Serveer met kimchi.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 662.75 kcal
Koolhydraten 57.96 g
waarvan suikers 36.28 g
Vet 26.87 g
waarvan verzadigd 7.1 g
Proteïnen 44.76 g
Vezels 8.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin