Snelle Hongaarse goulash met rijst

30 MIN
2 personen
Snelle Hongaarse goulash met rijst

Goulash, de Hongaarse versie van stoofvlees! Een heerlijk stoofpotje met pittig paprikapoeder, paprika's en mals rundsvlees. Dit is een lekkere snelle versie!

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 rundersteak
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl paprikapoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 laurierbladeren
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de uien in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de rode en groene paprika in blokjes van 1,5 centimeter. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op. Snij de rundersteak in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot. Voeg de blokjes rundersteak toe. Kruid met peper en zout. Bak kort tot ze rondom gekleurd zijn. Schep uit de pan en hou apart.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 4 minuten stoven op een zacht vuur en voeg dan de paprikablokjes, het paprikapoeder en de bloem toe. Laat 2 minuten stoven en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed om en schenk er de bouillon bij en de laurierblaadjes. Roer opnieuw goed om, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  5. Laat de stoofpot 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  6. Haal de goulash van het vuur, voeg de blokjes rundvlees toe en zet het deksel op de pot. Laat het vlees 5 minuten opwarmen in de saus. Serveer de gekookte rijst met de goulash en werk af met de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.56 kcal
Koolhydraten 90.04 g
waarvan suikers 21.55 g
Vet 21.94 g
waarvan verzadigd 3.72 g
Proteïnen 47.98 g
Vezels 11.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin