Wok met runderreepjes teriyaki en rijst

25 MIN
4 personen
Wok met runderreepjes teriyaki en rijst

Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vis of vlees gebakken wordt in een marinade op basis van sojasaus. Zo krijg je een soort van stroperige saus die prima past bij gewokte runderreepjes met rijst. Geniet van dit heerlijk Aziatisch gerecht.

Ingrediënten

  • 500 g rundersteak
  • 300 g basmatirijst
  • 3 wortelen
  • 4 lente-uitjes
  • 2 el sesamzaad
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 4 el teriyakisaus
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rundersteak in reepjes. Laat marineren in de teriyakisaus.
  2. Schil de wortelen en snij in julienne. Snij het wit van de lente-ui in stukjes van 3 cm. Snij het groene deel in schuine ringen. Pers de knoflook. Rasp de gember.
  3. Kook de rijst.
  4. Verhit 1 el arachideolie in een wok en voeg de knoflook, gember, wortel en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 3 min. op hoog vuur.
  5. Haal de runderreepjes uit de marinade en voeg toe aan de wok, samen met 1 el arachideolie. Roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de marinade toe. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer met de rijst en werk af met het groen van de lente-ui en sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 588.53 kcal
Koolhydraten 68.45 g
waarvan suikers 5.82 g
Vet 16.63 g
waarvan verzadigd 2.84 g
Proteïnen 38.75 g
Vezels 4.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin