Pita met rundsreepjes en BBQ-saus met komkommer en koolsla

15 MIN
2 personen
Pita met rundsreepjes en BBQ-saus met komkommer en koolsla

Snel klaar, heerlijk gemakkelijk en om duimen en vingers bij af te likken. Letterlijk én figuurlijk! Chef Claire geeft voor jouw gemak een potje van onze kant-en-klare barbecuesaus mee.

Ingrediënten

  • 1 minikomkommer
  • 1 tomaat
  • 300 gr koolsla (geraspte wittekool en wortel)
  • 300 gr runderreepjes
  • 2 kl barbecuekruiden
  • 150 gr barbecuesaus
  • olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 200°C voor de pitabroodjes. Je kan ze ook in de broodrooster roosteren, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes.
  3. Optioneel: verhit een scheutje olie in een pan en bak de koolsla 1-2 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan.
  4. Rooster de pitabroodjes 5 min. in de oven of broodrooster.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan. Kruid de rundsreepjes met BBQ-kruiden en bak 1-2 min. op middelhoog vuur. Hou je niet van rosé? Laat dan nog wat langer in de pan liggen.
  6. Snijd de pitabroodjes open (zie tip) en besmeer met de barbecuesaus. Vul met de koolsla, rundsreepjes, komkommer en tomaat. Smakelijk!
  7. TIP: In plaats van de pitabroodjes bovenaan open te snijden, kan je ze ook halveren in twee halve maantjes en vullen als kleine pita'tjes!