Ha de zomer! Zalig toch, die lange dagen met zon van 's ochtends tot 's avonds. Ideaal weer ook om erop uit te trekken voor een maaltijd "al fresco". Haal je picknickdeken maar boven, want wij hebben onze beste tips en recepten voor smakelijke fingerfood klaargezet. 

 

Onze tips voor een geslaagde picknick met fingerfood



  • Stel een gevarieerd menu samen. Start met wat hapjes, ga verder met originele salades en wraps, en eindig met een lekker dessertje. Zo is er voor elk wat wils.

  • Kies eenvoudige gerechten. Zoek recepten die je volledig vooraf kan klaarmaken en die je makkelijk uit het vuistje kan eten. Niets zo frustrerend als ter plaatse nog vanalles te moeten afwerken. Beleg de broodjes, stel de salades al samen en bak wat wafeltjes of een eenvoudige cake als zoete afsluiter.

  • Investeer in een goeie koeltas. Zo'n ouderwetse picknickmand ziet er dan wel leuk uit: erg handig om je lekkers koel te bewaren, is hij niet. Je vindt tegenwoordig heel wat mooie koeltassen in de handel, van de klassieke frigobox tot hippe shoppers.

  • Maak je eigen koelelementen. Vries vooraf wat brikjes fruitsap in en leg ze bij je eten: zo blijft alles goed fris en kan je bovendien genieten van een goed gekoeld sapje.

  • Neem onbreekbaar servies mee. Stop wat kartonnen bordjes, herbruikbare bekers en bamboe bestek in je tas: zo kan je alles makkelijk serveren én opeten.

  • Voorzie voldoende servetten. Vergeet de morsers niet! Met een pak servetten en wat vochtige doekjes kom je al een heel eind.

  • Denk ook aan het afval. Neem een vuilzakje mee, zeker als je de vrije natuur in trekt. Zo kan je je picknickplek netjes achterlaten.


Aan de slag met onze beste fingerfood recepten voor de picknick


Overtuigd? Dan volgt nu het leukste gedeelte: de recepten! Wij hebben maar liefst 12 heerlijke fingerfood ideeën verzameld, van hapje tot dessert, van salade tot wrap. Alvast meer dan genoeg inspiratie voor jouw volgende picknick.


Rauwe groentjes met auberginedip


Rauwe groentjes met auberginedip
Deze rauwe groentjes met auberginedip kan je gemakkelijk meenemen in een hersluitbare bokaal. Heerlijk gezonde fingerfood en toch origineel! Bekijk recept



Wraps met gerookte zalm en verse kruidenkaas


Wraps met gerookte zalm en verse kruidenkaas
Op een picknick mogen wraps natuurlijk niet ontbreken. We vullen ze hier met gerookte zalm, verse zelfgemaakte kruidenkaas en rucola. Overheerlijk! Bekijk recept



Kaasstengels


Kaasstengels
Een geweldig hapje, deze 3 verschillende soorten kaasstengels met emmenthaler, parmezaan en brie. Makkelijk uit het vuistje te eten, en geliefd bij jong en oud. Bekijk recept



Worstenbroodjes plukbrood


Worstenbroodjes plukbrood
Een leuk en origineel hapje, ook voor kinderen? Bak dit plukbrood van worstenbroodjes voor je volgende picknick. Gemakkelijk om te maken en gegarandeerd dé blikvanger op het deken. Smullen maar! Bekijk recept



Sushi sandwich


Sushi sandwich
Deze verrassende sushi's zijn gemaakt van brood, zalm en avocado. Echte sandwich-hapjes dus! Lekker, origineel en poepsimpel klaar te maken. Bekijk recept



Bruschetta met tomaat en mozzarella


Bruschetta met tomaat en mozzarella
Een eenvoudig maar toch zo fris en smaakvol hapje: bruschetta met tomaat en mozzarella. Klassieke smaken op knapperig brood: dat is pas smaakvolle fingerfood. Bekijk recept



Pull apart bread


Pull apart bread
Verras je gezelschap met dit originele pull-apart bread. Gevuld met mozzarella, look en verse tuinkruiden is dit puur genieten! Bekijk recept



Dolmades


Dolmades
Dolmades zijn met rijst gevulde wijnbladeren, een klassieker uit de Griekse en Turkse keuken. Een heerlijke mezze en niet moeilijk om zelf te maken. Bekijk recept



Hartige wafeltjes met parmaham en mozzarella


Hartige wafeltjes met parmaham en mozzarella
Gebruik je wafelijzer ten volle, en maak eens hartige wafeltjes. Met een vel bladerdeeg kan je zelf een heerlijke vulling kiezen, zoals parmaham en mozzarella. Bekijk recept



Tortilla met chorizo en paprika


Tortilla met chorizo en paprika
Een hartige Spaanse tapa als originele fingerfood, hier met knapperige stukjes chorizo en paprika.Bekijk recept



Chocolade wafels


Chocolade wafels
Deze versgebakken wafels zijn gedoopt in een glazuur van pure chocolade. Ga zelf aan de slag en bewaar ze net naast het koelelement, zodat de chocolade zeker niet smelt. Pure verwennerij... Bekijk recept



Zoete croissantrolletjes met blauwe bessen en citroen



Deze zoete croissantrolletjes maak je in een vingerknip klaar met blauwebessenconfituur en citroenzeste. Afwerken met fris citroenglazuur en gehakte pistachenoten, en ze kunnen al op tafel. Perfect voor de picknick! Bekijk recept