Tortilla met chorizo en paprika

20 MIN
4 personen
Tortilla met chorizo en paprika

Een heerlijke Spaanse tapa die ook perfect als lunch of hoofdgerecht kan: met knapperige gebakken stukjes chorizo en paprika. Overheerlijk met een slaatje!

Ingrediënten

  • 200 g chorizo, in blokjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 10 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 3 takjes tijm, fijngehakt
  • 6 eieren
  • 1 el olijfolie
  • snufje paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de chorizo, ui en knoflook aan in een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje. Laat even bakken tot de stukjes ui glazig zijn.
  2. Voeg de blokjes aardappel toe en laat meestoven. Doe er na 5 minuten ook de blokjes paprika bij.
  3. Kruid de groenten met de tijm, de cayennepeper, het paprikapoeder, peper en zout. Roer alles nog eens goed om en laat nog even verder stoven.
  4. Klop de eieren los in een kom.
  5. Giet het eiermengsel over de groenten en laat de tortilla 10 minuten garen op een zacht vuurtje.
  6. Draai de tortilla om met behulp van een bord. Laat nog even verder garen. Strooi de peterselie over de tortilla en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 385.47 kcal
Koolhydraten 13.12 g
waarvan suikers 4.57 g
Vet 26.51 g
waarvan verzadigd 9.74 g
Proteïnen 22.99 g
Vezels 3.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin