Dolmades

30 MIN
4 personen
Dolmades

Dolmades zijn met rijst gevulde wijnbladeren, een klassieker uit de Griekse en Turkse keuken. Een heerlijke mezze en niet moeilijk om zelf te maken!

Ingrediënten

  • 12 druivenbladeren, opgelegd
  • 400 g kippengehakt
  • 300 g rijst, gekookt
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 2 el dille, fijngehakt
  • 2 el munt, fijngehakt
  • 3 el rozijnen, in stukjes
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Stoof de sjalotjes aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat kort bakken. Haal van het vuur en meng de rijst met het gehakt, de dille en munt, de rozijnen en het komijnpoeder. Kruid bij met peper en zout.
  3. Schep op elk druivenblad een flinke eetlepel van het gehaktmengsel. Rol stevig op en leg ze, met de naad naar beneden, in een ovenschaal. Schenk er de kippenbouillon bij en besprenkel met citroensap.
  4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm of koud met tzatziki bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 522.08 kcal
Koolhydraten 75.26 g
waarvan suikers 10.47 g
Vet 12.03 g
waarvan verzadigd 3.09 g
Proteïnen 28.35 g
Vezels 2.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin