Pull apart bread

35 MIN
6 personen

Een heerlijk hapje voor de tv of bij de aperitief met vrienden is dit pull apart bread. Gevuld met mozzarella, look en lekkere kruiden is dit puur genieten!

Ingrediënten

  • 1 brood
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bol mozzarella, in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 1 handvol peterselie, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter en voeg de knoflook, de peterselie en de olijfolie toe.
  3. Kerf het brood in beide richtingen in diagonale repen. Snijd niet volledig door. Trek wat open en giet de botermengeling in de holtes. Duw ook overal een stukje mozzarella in. Kruid bij met peper en zout.
  4. Plaats het brood op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat. Neem een tweede stuk folie en bedek het brood. Zet 10 minuten in de oven en haal dan het bovenste stuk aluminiumfolie eraf. Plaats opnieuw 10 minuten in de oven.
  5. Serveer het pull apart bread lekker warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.53 kcal
Koolhydraten 61.82 g
waarvan suikers 4.72 g
Vet 18.58 g
waarvan verzadigd 8.35 g
Proteïnen 16.16 g
Vezels 4.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin