Zoete croissantrolletjes met blauwe bessen en citroen

50 MIN
8 personen
Zoete croissantrolletjes met blauwe bessen en citroen

Deze zoete croissantrolletjes maak je in een vingerknip klaar met bosbessenconfituur en citroenzeste. Afwerken met fris citroenglazuur en gehakte pistachenoten, en ze kunnen al op tafel. Heerlijk bij de brunch of picknick!

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 6 el bosbessenconfituur
  • 1 citroen, onbespoten
  • 70 gr bosbessen
  • 4 el poedersuiker
  • 1 el gehakte pistachenoten

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
  2. Rol het croissantdeeg open en duw de stippellijntjes dicht met je vingertoppen zodat je 1 rechthoekige lap deeg krijgt.
  3. Snijd in 4 stukken.
  4. Besmeer elk stuk met confituur en rasp er de zeste van de citroen op. Blijf telkens een centimeter van de rand.
  5. Rol de stukken op en snijd telkens in 2 rolletjes.
  6. Zet alle rolletjes naast elkaar in een met bakpapier beklede ronde bakvorm van 20 cm diameter.
  7. Bak in 40 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen op een rooster
  8. Maak het glazuur door de poedersuiker los te roeren met 1 eetlepel citroensap. Hak de pistachenoten fijn.
  9. Werk de croissantrolletjes af met glazuur en gehakte pistaches.
  10. TIP: Als je merkt dat de bovenkant van de rolletjes al te bruin wordt voor de baktijd verstreken is, dek ze dan af met aluminiumfolie en bak zo verder.