Rauwe groentjes met auberginedip

30 MIN
1 personen
Rauwe groentjes met auberginedip

Deze rauwe groentjes met auberginedip kan je gemakkelijk meenemen voor bij de lunch of een picknick. Heerlijk gezond en origineel!

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 1 aubergine
  • ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • 2 stengels selder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prik met een vork gaatjes in de aubergine. Pak de aubergine samen met het ongepelde teentje look in in zilverpapier en leg 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij ondertussen de groenten in gelijke staafjes.
  3. Haal de aubergine uit de oven, en laat even afkoelen. Snij middendoor, en schraap het vruchtvlees van de zwarte schil. Doe in een kom, samen met het zacht geworden vruchtvlees van het teentje knoflook, de yoghurt en de olijfolie. Pureer tot een egale massa met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de auberginedip onderaan in de bokaal, en schik daarin de groentestaafjes. Sluit de bokaal en bewaar koel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 373.78 kcal
Koolhydraten 38.13 g
waarvan suikers 25.47 g
Vet 16.81 g
waarvan verzadigd 2.33 g
Proteïnen 9.71 g
Vezels 21.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin