Bruschetta met tomaat en mozzarella

20 MIN
4 personen
Bruschetta met tomaat en mozzarella

Een eenvoudig maar toch zo fris en smaakvol hapje: bruschetta met tomaat en mozzarella. Laat de mozzarella mooi smelten voor extra smaak!

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 4 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 el basilicum, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de ovengrill voor op 220 °C.
  2. Snijd het stokbrood in gelijke sneden van 1,5 centimeter. Bestrijk ze met wat olijfolie en toast ze krokant onder een hete grill.
  3. Meng in een kommetje de tomatenblokjes met de mozzarella, knoflook, basilicum en 1 eetlepel olijfolie. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  4. Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes brood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 426.88 kcal
Koolhydraten 44.11 g
waarvan suikers 3.87 g
Vet 21.69 g
waarvan verzadigd 5.71 g
Proteïnen 13.56 g
Vezels 4.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin