Kaasstengels

25 MIN
60 stuks
Kaasstengels

Een geweldig hapje, deze 3 verschillende soorten kaasstengels, met emmenthaler, parmezaan en brie. Ook heel lekker als garnituur bij soep!

Ingrediënten

  • 3 vellen bladerdeeg, gehalveerd, vierkanten
  • 2 eieren
  • 75 g parmezaan, gemalen
  • 100 g brie
  • 125 g emmentaler, geraspt
  • 100 g noten
  • 100 g abrikozenconfituur
  • 1 el komijnzaad

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Klop de eieren los met 2 eetlepels water.
  3. Bestrijk 2 vellen bladerdeeg met losgeklopt ei. Bestrooi ze met emmentaler en komijnzaadjes. Dek af met plasticfolie en druk goed aan met de deegrol. Neem de folie voorzichtig weg.
  4. Bestrijk 2 vellen bladerdeeg met losgeklopt ei. Strooi er de noten en de parmezaan over. Druk goed aan met behulp van een vel plasticfolie en de deegrol.
  5. Vermeng tenslotte de brie met de abrikozengelei. Bestrijk hiermee een vel bladerdeeg en leg er een tweede vel op. Druk opnieuw goed aan.
  6. Snij de deegrechthoeken in repen en maak er grote, lange spiralen van. Bak ze 10 minuten in de oven op een vel bakpapier.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 88.69 kcal
Koolhydraten 6.38 g
waarvan suikers 1.77 g
Vet 5.81 g
waarvan verzadigd 2.43 g
Proteïnen 2.73 g
Vezels 0.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin