Chocolade wafels

50 MIN
20 stuks
Chocolade wafels

Deze versgebakken wafels zijn heerlijk gedoopt in een glazuur van pure chocolade. Ga zelf aan de slag en vul het huis met heerlijke geuren. Pure verwennerij!

Ingrediënten

    Voor het wafeldeeg

  • 250 g bloem
  • 25 g gist, verse
  • 1 ei
  • 75 ml water, lauw
  • 70 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • snufje zout
  • Voor het chocolade glazuur

  • 100 g chocolade, puur
  • 50 g cacaopoeder
  • 50 g honing
  • 85 g rietsuiker
  • 100 ml water
  • 120 ml room
  • 10 g gelatine

BEREIDING

    Het wafeldeeg

  1. Los de gist op in het lauwe water en roer hieronder 100 gram bloem.
  2. Meng de rest van de bloem met de rietsuiker, het ei, de boter en het snufje zout. Voeg het gist-bloem mengsel toe en meng tot een glad geheel.
  3. Laat dit deeg 30 minuten rusten op een warme plaats.
  4. Verdeel het deeg in 20 balletjes, en bak ze goudbruin in het hete wafelijzer.
  5. Laat de wafeltjes afkoelen.
  6. Het chocolade glazuur

  7. Week de gelatine in 50 milliliter koud water. Laat de room, het resterende water, de rietsuiker en de honing inkoken. Knijp de gelatine goed uit en roer onder dit mengsel.
  8. Breek de chocolade in kleine stukken, meng hieronder de cacao en overgiet dit met het roommengsel zodat de chocolade smelt. Mix dit geheel tot een gladde massa en laat even afkoelen.
  9. Dop de wafels in het chocolade glazuur en laat ze opstijven op een koele plaats voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 180.34 kcal
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 12.1 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 5.33 g
Proteïnen 3.34 g
Vezels 1.23 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin