Worstenbroodjes plukbrood

30 MIN
6 personen
Worstenbroodjes plukbrood

Een leuk en origineel hapje, ook voor kinderen? Maak eens plukbrood van worstenbroodjes. Gemakkelijk om te maken en het zal meteen de blikvanger van de feesttafel zijn. Smullen maar!

Ingrediënten

  • 30 cocktailworstjes
  • 1 vel bladerdeeg, rechthoekig
  • 4 el mosterd
  • 2 el maanzaad
  • 2 el sesamzaad
  • 1 eidooier
  • ketchup

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het bladerdeeg in repen van 3 cm breed (iets kleiner dan de worstjes). Bestrijk elke reep tot in de helft met een dun laagje mosterd.
  2. Rol in elke reep een worstje. Bedek een bakplaat met bakpapier. Zet in het midden van de plaat een kommetje van ongeveer 12 cm doorsnede. Schik de worstenbroodjes naast elkaar rondom de kom, en maak er dan een tweede 'laag' op. Haal de kom terug weg.
  3. Klop de eidooier los met enkele druppels water. Bestrijk de worstenbroodjes hiermee. Bestrooi met de maanzaadjes en sesamzaadjes. Bak de worstenbroodjes 20 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Schep het worstenbroodjes plukbrood voorzichtig op een bord. Zet het kommetje in het midden en doe er ketchup in en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 412.73 kcal
Koolhydraten 36.37 g
waarvan suikers 1.61 g
Vet 23.76 g
waarvan verzadigd 4.72 g
Proteïnen 13.13 g
Vezels 1.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin