Panang curry met kip

20 MIN
2 personen
Panang curry met kip

Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g Thaise basilicum
  • 2 kipfilet
  • 1 limoen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 1 el vissaus
  • 1 kl suiker
  • zout

BEREIDING

  1. Snij de rode paprika in reepjes. Snij de rode chilipeper in ringetjes (als je niet van pikant houdt, gebruik je de rode chilipeper niet). Pluk de Thaise basilicumblaadjes. Snij de kipfilet in blokjes. Pers het sap van de limoen.
  2. Kook de rijst: breng per persson 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Doe het blik kokosmelk in een grote kookpot en voeg de panang currypasta toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de kippenblokjes en de reepjes paprika toe. Laat 7-9 minuten pruttelen, tot de kip gaar is. Voeg de vissaus, suiker en de helft van het limoensap toe. Proef en voeg eventueel nog limoensap en zout toe.
  4. Serveer de curry met de rijst, Thaise basilicumblaadjes en rode chilipepertjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 889.29 kcal
Koolhydraten 77.77 g
waarvan suikers 8.14 g
Vet 46.14 g
waarvan verzadigd 37.4 g
Proteïnen 39.32 g
Vezels 3.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin