Het bijzondere kruid past uiteraard heerlijk bij Thaise gerechten, het wordt ook gebruikt in de Vietnamese, Laotiaanse, Cambodiaanse en Taiwanese keuken. Gebruik het om Aziatische gerechten mee af te werken, zoals hierboven vermeld mee in een wokgerecht (zoals je spinazie zou gebruiken) of in een salade. Je vindt Thaise basilicum in de Aziatische supermarkt. Kan je 'm toch niet vinden? Gebruik dan munt in plaats van klassieke basilicum, die smaak leunt er eerder bij aan. Benieuwd om te proberen? Deze week vind je bij Foodbag ook een zalig gerechtje met Thaise basilicum, hoera!
Thaise kip met rijst, paksoi en wortel

April is zowat de warmste maand in Thailand. Voor wie de lente nóg zonniger mag, verzameldenwe enkele typerende Thaise smaken in één gerecht. Mag het nog heter? Voeg de zaadjes van de peper toe aan het gerecht. Proberen? Bestel deze week bij Foodbag.be!
Pad krapow

Een typisch gerecht uit de Thaise keuken, deze gewokte kip met basilicum. Thaise basilicum kan je niet echt vergelijken met onze 'Westerse' soort. Bekijk recept
Rundvleescurry met Thaise basilicum

Deze basilicum heeft een geheel andere smaak als de klassiek basilicum. Fris en met een lichte toets van anijs, perfect bij een lekker pittige Thaise curry. Bekijk recept
Wok van varkensreepjes met maïskolfjes, paprika en Thaise basilicum

Een verrassend Aziatisch wokgerecht, met gebakken varkensreepjes, maïskolfjes en paprika. Lekker snel klaar en supergezond. Bekijk recept
Panang curry met kip

Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet. Bekijk recept
Coconut curry met kippenballetjes en paksoi

Op zoek naar een heerlijk Oosters en exotisch gerechtje? We maken een zalige curry met kokosmelk, kippenballetjes, paksoi. Zalig genieten! Bekijk recept
Thee van Thaise basillicum

Thee met Thaise basilicum is heerlijk geurig, met kruidnagel, honing en appelsien. Ideaal om een restje van het kruid te verwerken. Bekijk recept