Panang curry met vis en rijst

15 MIN
2 personen
Panang curry met vis en rijst

We maken vandaag een razendsnelle versie van een echte Thaise klassieker: panang curry met visblokjes en rijst. Zo lekker en toch zo snel klaar, hier ga je echt van genieten!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1½ rode paprika
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 300 g vismengeling
  • 2 lente-uitjes
  • zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes en twee kookpotten klaar.
  2. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de paprika in fijne reepjes.
  4. Doe de kokosmelk in een grote kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe (of voeg wat minder toe als je niet van pittig houdt). Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de de reepjes paprika toe. Laat 3 minuten pruttelen. Snij ondertussen de vis in gelijke blokjes en voeg dan toe aan de curry. Laat nog 6 minuten pruttelen.
  5. Snij de lente-ui in ringen. Proef en breng de curry op smaak met zout. Serveer de rijst met de curry met vis en werk af met lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.73 kcal
Koolhydraten 74.93 g
waarvan suikers 7.32 g
Vet 44.79 g
waarvan verzadigd 37.31 g
Proteïnen 35.1 g
Vezels 4.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin