Snelle Thaise groene curry met kip

15 MIN
2 personen
Snelle Thaise groene curry met kip

De Thaise keuken is de keuken bij uitstek waarbij men in 'no time' de heerlijkste geurige gerechten op tafel kan toveren. Proef en ontdek het zelf met deze snelle Thaise groene curry met kip en groentjes. Lekker makkelijk en ietwat pittig (dat kies je natuurlijk zelf). Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ groene paprika
  • ½ courgette
  • 2 kipfilet
  • 1 el groene currypasta
  • 10 g koriander
  • 100 g sojascheuten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el arachideolie
  • zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een wok klaar.
  2. Kook de rijst: doe per persoon 150 milliliter licht gezouten heet water in de kookpot en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de groene paprika in reepjes en de courgette in halve rondjes. Snij de kip in blokjes.
  4. Verhit de arachideolie in de wok en voeg de groene currypasta (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) toe. Voeg de kipblokjes toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de groene paprika en courgette toe. Roerbak 5 minuten.
  5. Pluk de blaadjes koriander. Roer de sojascheuten en de kokosmelk door de wok en laat nog 1 minuut garen. Proef en breng op smaak met zout.
  6. Serveer de rijst met de groene curry met kip en groentjes. Werk af met koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 758.24 kcal
Koolhydraten 70.91 g
waarvan suikers 5.35 g
Vet 31.4 g
waarvan verzadigd 20.15 g
Proteïnen 45.82 g
Vezels 4.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin