Hou je van de Aziatische keuken en hou je van kip? Dan ben je hier aan het goede adres! De Aziatische keuken en kip zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Kip is licht, snel klaar, budgetvriendelijk en lekker voedzaam. En ongelofelijk veelzijdig! Dat bewijzen deze 5 gerechten, die in een wip klaar zijn, helemaal! 

Je vindt de lekkerste gerechten met kip in de Chinese keuken, bij de Thai, in de Indonesische keuken en het is ook 1 van de basisingrediënten in Indonesië. Telkens helemaal anders, en toch steeds lekker. Kijk maar even mee!

1. Snelle curry met kip en rijst


We beginnen met een overheerlijke curry met kip en rijst die je in slechts 20 minuten op tafel zet. Dat is sneller dan dat je het kan gaan halen bij de afhaal Chinees. Of bovendien ook nog eens gezonder!

Snelle curry met kip en rijst

 

2. Panang curry met kip


Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet. Deze panang curry met kip is echt het lekkerste wat de Thaise keuken te bieden heeft, test het vooral zelf eens uit!

Panang curry met kip

 

nl_300x250_15gram_snellekipgerechten_c01

 

3. Kipspiesjes met mangosalsa


Een heerlijk tropisch gerechtje, deze kipspiesjes met frisse mangosalsa, komkommerlinten en jasmijnrijst. De mangosalsa past verrassend goed bij de sappige stukjes kip. Als je dit gerecht proeft, waan je je op een tropisch strand!

Kipspiesjes met mangosalsa

 

4. Wok van kip met cashewnoten en lente-ui


Waarom wij zo van wokken houden? Omdat het zo gemakkelijk is, snel klaar, gezond en ook nog eens overheerlijk! Probeer deze wok van kip met cashewnoten en lente-ui maar eens uit. En zoals steeds, als je wokt, zorg ervoor dat je pan goed heet is! Smakelijk! Deze topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox. 

Wok van kip met cashewnoten en lente-ui

 

5. Kip tandoori met spinazie en munt


Kip tandoori is een traditioneel gerecht uit de Indiase keuken. Tandoori kruidenmix is een geurig mengsel van onder andere koriander, fenegriek, kaneel en foelie. De kip wordt traditioneel op grote spiesen gegaard in een tandoor oven. Wij vermoeden dat je die thuis niet hebt, dus maakten we een snelle maar toch overheerlijke versie die je makkelijk zelf kan maken.

Kip tandoori met spinazie en munt

 

Op zoek naar nog meer inspiratie met kip? Download gratis het kookboekje 'snelle kipgerechten'.