Panang curry met scampi

15 MIN
2 personen
Panang curry met scampi

Panang curry is een Thaise rode currypasta op smaak gebracht met pindanootjes. Resultaat is een perfecte smaakbalans tussen zout, zuur en zoet. Deze panang curry met scampi is echt het lekkerste wat de Thaise keuken te bieden heeft, test het vooral zelf eens uit!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el panang currypasta
  • 16 scampi's
  • 30 g pinda's
  • ½ limoen
  • 1 kl suiker
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Breng water aan de kook in een waterkoker. Leg een snijplank, mes, maatbeker, kookpot met deksel en een wok klaar.
  2. Snij de rode paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringen.
  3. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Doe de kokosmelk in de wok en voeg de aangegeven hoeveelheid panang currypasta toe. Meng goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de scampi's en de reepjes paprika toe. Laat 5-6 minuten pruttelen, tot de scampi's mooi roze kleuren. Hak ondertussen de pinda's grof. Pers er de helft van de limoen over en voeg de suiker toe. Laat kort koken en proef. Voeg eventueel nog wat zout of limoensap toe.
  5. Serveer de curry met de rijst en werk af met de lente-uitjes en de grofgehakte pinda's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 785.89 kcal
Koolhydraten 76.3 g
waarvan suikers 8.94 g
Vet 37.39 g
waarvan verzadigd 24.64 g
Proteïnen 33.68 g
Vezels 4.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin