One pot Thaise curry met zalm

20 MIN
2 personen
One pot Thaise curry met zalm

Je doet alle ingrediënten, incl. noedels in een grote kookpot en laat het vuur zijn werk doen! Resultaat is een heerlijke Thaise curry met zalm en weinig afwas!

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 stengel citroengras
  • 1 ui
  • ½ limoen
  • 20 g gember
  • 10 g koriander
  • 100 g eiernoedels
  • 50 g panang currypasta
  • 1 kl vissaus
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 zalmfilet
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de tomaten in blokjes. Plet de stengel citroengras, maar laat hem in zijn geheel. Snij de ui in plakjes. Pers het sap van de limoen. Schil en rasp de gember. Hak de koriander fijn, maar hou enkele blaadjes opzij.
  2. Doe de eiernoedels, de tomatenblokjes, de grofgehakte koriander, de stengel citroengras, de currypasta, de ui, de geraspte gember, het limoensap, de suiker en de vissaus in een grote kookpot. Schenk er het blikje kokosmelk en 450 milliliter water bij. Roer goed om en breng aan de kook, roer regelmatig om. Leg nu de zalmfilet er bovenop. Laat 12-15 minuten pruttelen, tot de eiernoedels gaar zijn, en de zalm uit mekaar begint te brokkelen. Kruid af met peper en zout.
  3. Serveer de curry noedels met de rest van de koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1043.92 kcal
Koolhydraten 60.88 g
waarvan suikers 8.57 g
Vet 68.8 g
waarvan verzadigd 42.01 g
Proteïnen 44.32 g
Vezels 3.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin