Lasagne met spinazie en ricotta

50 MIN
2 personen
Lasagne met spinazie en ricotta

Spinazie en ricotta, ze lijken wel geboren voor mekaar! Een heerlijke combinatie waar je zoveel creatieve bereidingen mee kan maken, zoals bijvoorbeeld in een originele vegetarische lasagne. Maar een kwartiertje werk voor jou in de keuken, de rest doet de oven! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 4 lasagnevellen
  • 40 g gratinkaas
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en stoof de spinazie kort aan, samen met de helft van de knoflook. Kruid met peper en zout. Schep de spinazie uit de pan wanneer deze mooi geslonken is en laat uitlekken.
  3. Verhit nog 1/3 van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes, de suiker en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Hak de spinazie fijn en meng door de ricotta. Kruid met peper en zout.
  5. Neem een ovenschaal en vet die in met de rest van de olijfolie. Bestrijk met een fijn laagje tomatensaus. Leg hierop de helft van de lasagnevellen naast elkaar (laat ze niet overlappen). Bestrijk met de helft van het ricotta-spinaziemengsel. Bedek met de helft van de resterende tomatensaus. Bedek opnieuw met de rest van de lasagnevellen, de rest van de ricotta en tomatensaus. Bestrooi met de gratinkaas. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 811.52 kcal
Koolhydraten 70.79 g
waarvan suikers 16.93 g
Vet 44.86 g
waarvan verzadigd 16.8 g
Proteïnen 28.35 g
Vezels 7.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin