Lasagne met spinazie en ricotta

45 MIN
4 personen
Lasagne met spinazie en ricotta

Een heerlijke veggie lasagne! De spinazie stoven we kort aan in wat gesmolten boter en gaan we vervolgens mengen onder de ricotta. De ovenschaal wordt als volgt opgevuld: laag tomatensaus, laag lasagnevellen, laag ricotta-spinaziemengsel. Bestrooien met parmezaan en 30 minuten de oven in en smullen maar!

Ingrediënten

  • 12 lasagnevellen
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 g spinazie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 500 g ricotta
  • 60 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui aan. Voeg na 2 minuten de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus indikken op een middelhoog vuur.
  2. Verhit olijfolie in een andere pan en stoof de spinazie kort aan, samen met de knoflook. Kruid met peper en zout.
  3. Hak de spinazie fijn en meng door de ricotta. Kruid met peper en zout.
  4. Neem een ovenschaal en vet in met de rest van de olijfolie. Doe een schepje tomatensaus in de schaal. Leg hier 1/3de van de lasagnevellen naast elkaar in. Bestrijk met 1/3de van het ricotta-spinaziemengsel en de tomatensaus. Werk zo verder tot alle ingrediënten op zijn en overstrooi met parmezaan. Zet 30 minuten in een oven van 200 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 804.5 kcal
Koolhydraten 90.26 g
waarvan suikers 14.82 g
Vet 33.16 g
waarvan verzadigd 14.51 g
Proteïnen 33.15 g
Vezels 8.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin