Daar is maart! We hebben al even mogen voorproeven van prachtig weer, maar nu staat de echte lente voor de deur. Er zijn nog enkele lekkere wintergroenten zoals pastinaak, savooikool en witloof beschikbaar, maar er zijn ook al primeurs, zoals radijsjes, spinazie en rabarber die nu op hun lekkerste zijn. Maak de overgang van winter naar lente met deze 7 heerlijke gerechten in maart.

seizoensgroentenenfruit_maart

1. Maaltijdsoep met boerenkool      Als het écht koud is, dan smaakt een stevige wintersoep het beste! De combinatie met ham en boerenkool in deze soep vult goed en het is heel makkelijk om te maken.


Maaltijdsoep met boerenkool

2. Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken


Bij 15gram zijn we recht voor de raap: deze verrassende wortel-raapjesstoemp met blinde vinken erbij is overheerlijk! Echte Belgische comfortfood met een heerlijke groente die wat ondergewaardeerd is: raapjes! Zo lekker met die flinke schep graanmosterd erbij. Dit moet je vooral zelf proeven...,

Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

3. Gegratineerde bloemkool met ham


Bloemkool is de hele winter lang gemakkelijk te verkrijgen, maar eigenlijk is het een echte lente-primeur! En toch heerlijk in dit winters ovengerecht, om de koude te trotseren: gegratineerde bloemkool met ham. Lekker! Te bestellen bij de 15gram Foodbox van maandag 11 maart. 


Gegratineerde bloemkool met ham

4. Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus


Na maart nemen we ook afscheid van de wintergroente bij uitstek: spruitjes! Ideale gelegenheid om deze kleine knolletjes nog eens klaar te maken, bijvoorbeeld in een originele stoemp, met een lekker worstje erbij en uiensaus.

Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

5. Quiche van snijbiet en geitenkaas


Snijbiet of warmoes is een nog vrij onbekende groente. Zonde, want het is overheerlijk, nu in seizoen en prachtig van kleur! Probeer maar eens uit in deze heerlijke quiche.

Quiche van snijbiet en geitenkaas

6. Gnocchi met pastinaak en beurre noisette


Dit is het type vegetarisch gerecht, dat je niet eens doorhebt, dat je vegetarisch aan't eten bent! Puur comfort food met gebakken gnocchi met pastinaak en een heerlijk botersausje dat subtiel naar hazelnootjes smaakt. Een nieuwe klassieker in je kookrepertoire! Genieten van pastinaak? Bestel deze topper bij de 15gram Foodbox van maandag 18 maart. 

Gnocchi met pastinaak en beurre noisette

7. Geweven rabarbertaart


Hoera, hier en daar zal je ook al de eerste rabarber vinden! Als dit geen plaatje is? Een prachtige geweven rabarbertaart! Het vraagt wat behendigheid, maar het resultaat is prachtig én overheerlijk!

Geweven rabarbertaart