Oh wat zijn wij blij als maart daar is. De donkerste koudste maanden zijn definitief voorbij en de lente staat voor de deur. Er zijn nog enkele lekkere wintergroenten zoals pastinaak, savooikool en witloof beschikbaar, maar er zijn ook al primeurs, zoals radijsjes, spinazie en rabarber die nu op hun lekkerste zijn. Maak de overgang van winter naar lente met deze 7 heerlijke gerechten in maart.

seizoensgroentenenfruit_maart

1. Maaltijdsoep met boerenkool

      Als het écht koud is, dan smaakt een stevige wintersoep het beste! De combinatie met ham en boerenkool in deze soep vult goed en het is heel makkelijk om te maken.

 

Maaltijdsoep met boerenkool

 

2. Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

Bij 15gram zijn we recht voor de raap: deze verrassende wortel-raapjesstoemp met blinde vinken erbij is overheerlijk! Echte Belgische comfortfood met een heerlijke groente die wat ondergewaardeerd is: raapjes! Zo lekker met die flinke schep graanmosterd erbij. Dit moet je vooral zelf proeven..., zoals in de 15gram Foodbox van 12 maart bijvoorbeeld!

Wortel-raapjesstoemp met blinde vinken

 

3. Gegratineerde bloemkool met ham

Bloemkool is de hele winter lang gemakkelijk te verkrijgen, maar eigenlijk is het een echte lente-primeur! En toch heerlijk in dit winters ovengerecht, om de koude te trotseren: gegratineerde bloemkool met ham. Lekker!

Gegratineerde bloemkool met ham

 

4. Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

Na maart nemen we ook afscheid van de wintergroente bij uitstek: spruitjes! Ideale gelegenheid om deze kleine knolletjes nog eens klaar te maken, bijvoorbeeld in een originele stoemp, met een lekker worstje erbij en uiensaus. Verkrijgbaar bij de 15gram Foodbox van 19 maart!

Spruitjesstoemp met chipolata en uiensaus

 

5. Quiche van snijbiet en geitenkaas

Snijbiet of warmoes is een nog vrij onbekende groente. Zonde, want het is overheerlijk, nu in seizoen en prachtig van kleur! Probeer maar eens uit in deze heerlijke quiche.

Quiche van snijbiet en geitenkaas

 

6. Kip tandoori met spinazie en munt

Ook de spinazie is terug aan zijn frisse, groene blaadjes toe. Ideaal om deze heerlijke Indiase topper eens te maken: kip tandoori met spinazie en munt. Yum! Te bestellen bij de 15gram Foodbox van 26 maart!

Kip tandoori met spinazie en munt

 

7. Geweven rabarbertaart

Hoera, hier en daar zal je ook al de eerste rabarber vinden! Als dit geen plaatje is? Een prachtige geweven rabarbertaart! Het vraagt wat behendigheid, maar het resultaat is prachtig én overheerlijk!

Geweven rabarbertaart