Oh wat zijn wij blij als maart daar is. De donkerste koudste maanden zijn definitief voorbij en de lente staat voor de deur. Er zijn nog enkele lekkere wintergroenten zoals pastinaak, savooikool en witloof beschikbaar, maar er zijn ook al primeurs, zoals radijsjes, spinazie en rabarber die nu op hun lekkerste zijn.

seizoensgroentenenfruit_maart

Maart staat in het teken van de campagne Dagen Zonder Vlees. Een modern vasten-initiatief om wat meer stil te staan bij onze vleesconsumptie en vooral te ontdekken hoe je ook lekker vegetarisch kan koken! In maart lanceren we bij 15gram ook onze eigen Foodbox. Daarin zitten wekelijks 8 gerechten, met steeds een keuze uit 3 vegetarische gerechten, zodat jij een 100% vegetarische foodbox kan bestellen, helemaal Dagen Zonder Vlees-proof. We laten je hier enkele gerechten in primeur ontdekken!

 1. Penne met pesto van gegrilde rode paprika
  Penne met pesto van gegrilde rode paprika

  Deze vegetarische pastaschotel is klaar in minder dan een half uur maar moet zeker niet inboeten aan smaak. Met een heerlijke pesto van gegrilde paprika, top!

 2. Frittata met courgette, feta en munt
  Frittata met courgette, feta en munt

  Een frittata is een Italiaanse omelet die je verder in de oven gaart. De combinatie van courgette, munt en feta is overheerlijk. Serveer met een fris slaatje.

  Deze gerechten kan je bestellen bij de 15gram Foodbox vanaf 9 maart

 3. Gewokte tofu met champignons en paksoi
  Gewokte tofu met champignons en paksoi

  Als je denkt dat tofu weinig smaak heeft, dan heb je dit gerecht nog niet geproefd! Heerlijke gemarineerde en gewokte tofu met champignons en paksoi. Ideaal voor Dagen Zonder Vlees!

 4. Shakshuka met spinazie en feta
  Shakshuka met spinazie en feta

  Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen?

 5. Eenpotspasta met courgette en champignons
  Eenpotspasta met courgette en champignons

  Deze vegetarische pasta heeft alles: je maakt hem klaar in 1 kookpot, pasta inbegrepen, het is snel klaar en bovendien ook nog eens lekker licht.

  Deze gerechten kan je bestellen bij de 15gram Foodbox vanaf 16 maart

 6. Lasagne met spinazie en ricotta
  Lasagne met spinazie en ricotta

  Spinazie en ricotta, een heerlijke combinatie waar je zoveel creatieve bereidingen mee kan maken, zoals bijvoorbeeld in een originele vegetarische lasagne.

 7. Risotto van quinoa met champignons en geitenkaas
  Risotto van quinoa met champignons en geitenkaas

  Je kan eigenlijk risotto maken van eender welke graansoort, in dit geval gezonde quinoa! Een heerlijk vegetarisch gerecht met champignons en zachte geitenkaas.

 8. Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)
  Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

  Aloo gobi is een vegetarische curry met aardappel (aloo) en bloemkool (gobi) uit India. De ingrediënten zijn eenvoudig en gezond. Een lekker licht avondmaal.

  Deze gerechten kan je bestellen bij de 15gram Foodbox vanaf 23 maart

 9. Risoni salade met feta
  Risoni salade met feta

  Een heerlijke variatie op de klassieke Griekse salade, met orzo pasta bij. Dankzij de pasta is dit een lekker vullende maaltijdsalade.

 10. Courgette en tomatentaart
  Courgette en tomatentaart

  Deze taart te mooi om op te eten? Gelukkig net niet, want je zou wat missen! Een heerlijke hartige taart met geitenkaas, courgette en zongedroogde tomaat.

  Deze gerechten kan je bestellen bij de 15gram Foodbox vanaf 30 maart