Cannelloni met ricotta en spinazie

35 MIN
2 personen
Cannelloni met ricotta en spinazie

Een echte Italiaanse klassieker, die je eenvoudig zelf kan maken. Wij gebruiken lasagnevellen die kort worden gekookt en daardoor gemakkelijk zijn om te vullen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 4 lasagnevellen
  • 30 g pijnboompitten
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g ricotta
  • 30 g gratinkaas
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof.
  2. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met 1/3de van de olijfolie. Als het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 3 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze kleuren. Schep uit de pan. Verhit 1/3de van de olijfolie in de pan en voeg de helft van de knoflook en de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan en laat uitlekken in een zeef.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de passata en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus indikken op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Doe de ricotta in een kom en meng met de uitgelekte spinazie, de pijnboompitten en peper en zout.
  6. Leg de lasagnevellen voor je uit, halveer ze en bestrijk elk stukje met een laagje van de ricottavulling en rol op.
  7. Neem een ovenschaal en schep er de helft van de tomatensaus in. Leg de gevulde cannelloni in de schaal. Giet er de rest van de saus over. Bestrooi met de geraspte gratinkaas. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer meteen.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 889.83 kcal
Koolhydraten 71.61 g
waarvan suikers 15.02 g
Vet 51.57 g
waarvan verzadigd 17.1 g
Proteïnen 31.72 g
Vezels 9.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin