Groentenlasagne

50 MIN
2 personen
Groentenlasagne

Een heerlijke groentenlasagne met ricotta, spinazie, courgette, rode ui, aubergine en tomatensaus. Een bordje bomvol groenten en smaak. Gezond en lekker!

Ingrediënten

  • 100 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 g ricotta
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 4 lasagnevellen
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de spinazie grof en pers de knoflook. Doe de ricotta in een kom en meng er de spinazie en de helft van de geperste knoflook door. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de courgette in plakjes. Snij de ui fijn en de aubergine in blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui, de resterende knoflook en de blokjes aubergine aan gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout en voeg de Italiaanse kruiden toe. Stoof nog 1 minuut en voeg de tomatenpassata toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  4. Neem een ovenschaal en doe er wat tomatensaus in. Leg er de helft van de lasagnevellen op (laat ze niet overlappen). Schep de helft van de resterende tomatensaus op de lasagnevellen en leg daarop de helft van de plakjes courgette. Bedek met de helft van de ricottamengeling.
  5. Herhaal stap 4 voor een tweede laag van de lasagne. Bestrooi met de gratinkaas en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 657.31 kcal
Koolhydraten 79.75 g
waarvan suikers 22.02 g
Vet 22.64 g
waarvan verzadigd 9.63 g
Proteïnen 28 g
Vezels 12.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin