Lasagne is niet alleen Garfield's favoriete maaltijd, maar ook van heel wat mensen. Vaak komt dan deze klassieke ovenschotel met bolognesesaus op tafel. Maar naast deze klassieker kan je heel wat variaties maken met de vierkante pastavellen. Heb je even geen inspiratie? Geen probleem, we stellen je vijf lekkere originele lasagneschotels voor.

Lasagne met spinazie en ricotta


Een echte vegetarische klassieker: lasagne met spinazie en ricotta. De bechamelsaus wordt vervangen door ricotta, heerlijk licht en ligt niet op de maag. En nog beter nieuws: deze veggie topper kan je deze week bestellen bij de 15gram Foodbox!

Lasagne met spinazie en ricotta

Lasagne met zalm en broccoli


Ben je een echte visliefhebber? Of eet je te weinig vis en wil je er graag meer maaltijden mee bereiden? Maak dan deze lasagne met zalm en broccoli klaar. In dit recept heb je slechts zeven ingrediënten nodig!

Lasagne met zalm en broccoli

Snelle open lasagne


Geen tijd, maar toch zin in zo'n lekker warm lasagnebord? Dan is dit een recept wat je zeker kan gebruiken op drukke dagen. Mooi ogend en klaar in 20 minuten!

Snelle open lasagne

Spinazielasagne met champignons en tomaat


Mogen we nog een vegetarische suggestie doen? In dit recept maak je ook zelf een bechamelsaus en een tomatensaus. Geen pakjes of zakjes komen eraan te pas!

Spinazielasagne met champignons en tomaat

Cannelloni met spinazie en ricotta


Gebruik de lasagnevellen ook een keertje op een andere manier. Beleg ze en rol ze op tot lekkere cannelloni. Even de oven in en je hebt zo een nieuw ovengerecht voor het hele gezin. In Italië maken ze ook zo lekkere verse cannelloni.Cannelloni met spinazie en ricotta


Tip: alle bovenstaande lasagnerecepten kan je makkelijk invriezen. Bereid de lasagne in een vriesbakje zonder eerst te bakken in de oven. Laat de lasagne ontdooien in de koelkast en bak in de oven. Klaar!

Save