Lasagne is niet alleen Garfield's (de kat uit de gelijknamige strip) favoriete maaltijd, maar ook van heel wat mensen. Vaak komt dan deze klassieke ovenschotel met bolognesesaus op tafel. Maar naast deze klassieker kan je heel wat variaties maken met de vierkante pastavellen. Heb je even geen inspiratie? Geen probleem, ik stel je graag vijf lekkere originele lasagneschotels voor.

Lasagne met zalm en broccoli

Ben je een echte visliefhebber? Of eet je te weinig vis en wil je er graag meer maaltijden mee bereiden? Maak dan deze lasagne met zalm en broccoli klaar. In dit recept heb je slechts zeven ingrediënten nodig!

Lasagne met zalm en broccoli

Snelle open lasagne

Geen tijd, maar toch zin in zo'n lekker warm lasagnebord? Dan is dit een recept wat je zeker kan gebruiken op drukke dagen. Mooi ogend en klaar in 20 minuten!

Snelle open lasagne

Vegetarisch lasagne

Nee, de veggies worden zeker niet in de kou gelaten want ook zij kunnen lekker genieten van een lekkere lasagne zonder vlees. Wil je toch graag een vleesvervanger toevoegen? Bak dan quorn of tofu-gehakt rul, kruid flink met peper en zout en voeg toe aan de saus.

Vegetarische lasagne

Spinazielasagne met champignons en tomaat

De smaken van de herfst combineer je makkelijk  door spinazie en champignons toe te voegen in lagen. In dit recept maak je ook zelf een bechamelsaus en een tomatensaus. Geen pakjes of zakjes komen eraan te pas!

Spinazielasagne met champignons en tomaat

Cannelloni met spinazie en ricotta

Gebruik de lasagnevellen ook een keertje op een andere manier. Beleg ze en rol ze op tot lekkere cannelloni. Even de oven in en je hebt zo een nieuw ovengerecht voor het hele gezin. In Italië maken ze ook zo lekkere verse cannelloni.

Cannelloni met spinazie en ricotta


Tip: alle bovenstaande lasagnerecepten kan je makkelijk invriezen. Bereid de lasagne in een vriesbakje zonder eerst te bakken in de oven. Laat de lasagne ontdooien in de koelkast en bak in de oven. Klaar!

Save