Biryani is een rijstgerecht met kip uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en gemakkelijk. De yoghurt is een mooi contrast bij deze pittige schotel.
Ingrediënten
1 ui
20 g gember
300 g sperziebonen
2 kipfilet
2 kl currypoeder
1 kippenbouillonblokje
½ blikje tomatenpuree
150 g jasmijnrijst
30 g rozijnen
½ potje magere yoghurt
1 el olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Pel en snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten.
Voeg de kip toe en roerbak 2 minuten. Verbrokkel de kippenbouillon erover en schep er ook de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree bij. Laat enkele minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.
Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
Dek af en laat 10-13 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Roer af en toe om.
Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep yoghurt.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.