Kip Biryani met sperzieboontjes

20 MIN
2 personen

Biryani is een rijstgerecht met kip uit de Indiase keuken. Heerlijk kruidig en gemakkelijk. De yoghurt is een mooi contrast bij deze pittige schotel.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 20 g gember
  • 200 g sperziebonen
  • 2 kipfilet
  • 1 el currypoeder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 g jasmijnrijst
  • 30 g rozijnen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel en snij de rode ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze.
  2. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Voeg de ui, de gember, het currypoeder, peper en zout toe. Roerbak 2 minuten.
  3. Voeg de kip toe en roerbak 2 minuten. Verbrokkel de kippenbouillon erover en schep er ook de tomatenpuree bij. Laat enkele minuten verder garen. Voeg dan de rijst toe en roer om.
  4. Schenk per persoon 175 milliliter water in de pan. Breng het geheel aan de kook en voeg de sperziebonen en rozijnen toe.
  5. Dek af en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur tot de rijst gaar is.
  6. Kruid eventueel bij met peper en zout. Verdeel de kip Biryani over de borden en serveer met een schep Griekse yoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 649.51 kcal
Koolhydraten 85.4 g
waarvan suikers 18.16 g
Vet 12.24 g
waarvan verzadigd 2.32 g
Proteïnen 46.02 g
Vezels 7.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin