Wij experimenteren ook al graag eens met verschillende recepten. We maakten een authentieke versie, uit Kashmir, maar ook snelle versies met kip en scampi. Of een hele verrassende veggie versie met pompoen en gepaneerde oesterzwammen. Die kan je deze week trouwens ook bestellen bij Foodbag.be!
Biryani uit Kashmir
We maken een heerlijke, geurige Indische rijstschotel met stoofvlees, specerijen, rijst en gedroogd fruit. Een waar feestmaal! Naar een recept van Vivek Singh, chef van het gekende Indische restaurant The Cinnamon Club in Londen. Bekijk recept.
Biryani met kip
Dit Indiaas rijstgerecht dankt zijn smaak aan de gember en de typisch Indische garam massala kruiden. We kiezen vandaag voor een versie met kip en werken af met verse fijngesnipperde munt. Bekijk recept
Kip Biryani met sperzieboontjes
Heerlijk kruidig en gemakkelijk. De yoghurt is een mooi contrast bij deze pittige schotel. Bekijk recept
Biryani met scampi's en spinazie
Vaak wordt dit rijstgerecht met kip of lamsvlees gemaakt, maar een heerlijke originele variatie met scampi's kan ook. Noem het gerust een Indische versie van paella. Je tafelgasten zullen verrast zijn! Bekijk recept
Biryani met gepaneerde oesterzwam, rijst, rozijnen en amandelschilfers
In maart vieren we veggie! Dit klassiek Indiaas gerecht wordt vaak met lam of kip gegeten. Maar eerlijk? Deze gepaneerde oesterzwam vinden we veel lekkerder! Eens proberen? Bestel 'm deze week bij Foodbag.be!
Vegetarische biryani met muntraita
Een veggie versie met spinazie en rozijnen. We maken er een frisse muntraita bij, een heerlijk yoghurtsausje met komkommer dat wat balans brengt in het pittige gerecht. Een vegetarische topper! Bekijk recept